ORTAK ZORUNLU YABANCI DİL (İNGİLİZCE) MUAFİYET SINAVI

02 Eylül 2019 Pazartesi

Önlisans ve Lisans programlarına yeni kayıtlı veya önceki yıllarda başarısız olan öğrenciler için Ortak Zorunlu Yabancı Dil (İngilizce) Dersi Muafiyet Sınavı, öğrencilerin bağlı oldukları akademik birimlerin hizmet binalarında 18/09/2019 Çarşamba günü saat 10:00 da yapılacaktır. Sınava katılmak isteyen öğrenciler 17/09/2019 günü mesai bitimine kadar okullarına başvuru yapmaları gerekmektedir.

Ortak Zorunlu Yabancı Dil Muafiyet Sınav Tarihi: 18/09/2019 Çarşamba günü saat 10:00

Sınav Yeri: Öğrencilerin kayıtlı oldukları Fakülte/Yüksekokul/Meslek Yüksekokulu

Muafiyet Puanı: RTEÜ Ön Lisans ve Lisans Eğitim - Öğretim ve Sınav Yönetmeliği' nin 17. maddesi uyarınca muafiyet sınavlarında başarılı olmak için bu sınavdan 100 tam puan üzerinden 50 ve yukarı puan alan öğrenciler ortak zorunlu yabancı dil (ingilizce) dersinden muaf olurlar. Alınan not adı geçen yönetmeliğin 31. maddesi uyarınca harf notuna çevrilerek genel akademik not ortalamasına katılır.

Not: Öğrenciler tüm sınavlarda güncel foroğraflı, geçerli kimlik belgesi (öğrenci kimlik kartı, T.C. Kimlik belgesi, pasaport, sürücü belgesi) bulundurmaları zorunludur.